Tým AVEX SKI vyráží do terénu. Na svahu bude lyžaře učit voskovat, děti si vyzkouší skialpy a dospělí VIP lyže

ZLÍN, KAROLINKA – Skiareál Karolinka přivítá v sobotu 20. ledna 2024 nejen lyžaře, jak je zvykem, ale také tým lyžařské speciálky AVEX SKI. V době od 10.00 do 15.00 hodin zde bude k dispozici lyžařům, běžkařům, snowboardistům i příznivcům skialpového lyžování.

Bezplatná poradna

„Chceme zájemce přímo u sjezdovky naučit, jak správně voskovat své lyže. Víme z praxe, že i dobří lyžaři mohou mít se správným voskováním problém. Takhle jim vše názorně ukážeme a sami pak budou moci přímo na sjezdovce porovnat, jak velký vliv na jízdu správné navoskování má,“ řekl za AVEX SKI Robert Šperka.
V rámci workshopu předvedou odborníci i nejrůznější pomůcky, které péči o lyže usnadní. Ať už jde o brousky a pilníky na hrany lyží, nejrůznější typy vosků, kartáče a škrabky na skluznice, odstraňovače vosku či servisní stoly a další.

Dětské skialpy i testovací VIP lyže

Odborníci z AVEX SKI ale v Karolince nabídnou daleko víc. V posledních letech objevili Češi kouzlo skialpového lyžování, které má mnoho podob. Jde o sportovní disciplínu na pomezí běžek a sjezdových lyží. Někdo je fanouškem freeridu, jiný se drží vyjetých cest v blízkosti sjezdovek a další holduje ski touringu, tedy jakési formě turistiky na lyžích. Výhodou je, že na rozdíl od běžek nejste závislí na vyjeté stopě. A dobrou zprávou je, že skialpiningu se může věnovat celá rodina včetně dětí. Jen je třeba věku potomků přizpůsobit náročnost terénu. Pokud patříte mezi aktivní rodiny milující zimní sporty, rozhodně byste měli v sobotu 20. ledna dorazit ke stánku AVEX SKI ve Skiareálu Karolinka. Právě zde si totiž děti budou moci zdarma skialpy vyzkoušet.

„Ani dospělí ale nepřijdou zkrátka. Přivezeme i několik párů VIP lyží, které si budou moci zájemci na místě otestovat,“ podotkl Šperka. Stanoviště AVEX SKI se zkrátka vyplatí navštívit. Těšíme se na vás!