První letošní skialpový výšlap: Přidejte se k nám, bereme začátečníky i pokročilé

ZLÍN, NOVÝ HROZENKOV – Už v neděli 11. února pořádá AVEX SKI tradiční organizovaný skialpový výšlap. Akce je určena všem, kdo si chtějí tento oblíbený druh sportu vyzkoušet na vlastní kůži. Sraz zájemců je na dolní točně autobusu v místní části Nového Hrozenkova Vranča, a to v 10:00.

Organizovaného výšlapu se může zúčastnit každý. Kdo nemá své vlastní vybavení, může si je zapůjčit přímo v půjčovně lyžařské speciálky AVEX SKI ve Zlíně. Za jednodenní půjčovné skialpového vybavení zaplatíte 1000 korun, takže vás to určitě nezruinuje.

„Pořádaný výšlap je skvělou příležitostí pro každého, kdo má chuť se se skialpovým lyžováním seznámit. Výšlap povedou zkušení instruktoři, kteří nováčkům vysvětlí, jak šlapat do prudkého svahu, jak se otáčet a podobně,“ poznamenal za AVEX SKI Robert Šperka.

Autobusová točna ve Vranči je výchozím bodem. Výprava se pak vydá na Kohútku, kde si účastníci mohou dopřát chutný oběd. Zatímco organizovaný výšlap zajišťuje AVEX SKI pro zájemce z řad veřejnosti zcela zdarma, oběd si každý hradí sám. Po obědě bude následovat sjezd na skialpech zpět do Nového Hrozenkova.

Pokud bude zájem, může se výprava ještě vydat směrem na Portáš, což je rovněž skvělá lokace pro skialpové sjezdy. Pokud se skupina rozhodne zakončit výlet na Kohútce s tím, že pak na skialpech sjede zpět do Nového Hrozenkova, očekává se návrat do výchozího bodu zhruba ve 12 až 13 hodin. „Jestliže se skupina vydá ještě na Portáš, bude návrat přiměřeně tomu opožděn,“ doplnil Šperka.

Podobný výšlap se pod taktovkou AVEX SKI konal i v loňském roce a měl obrovský úspěch. Rezervace není nutná. Stačí být včas na startu. Tak neváhejte a využijte krásné zimy k nevšedním zážitkům. Slibujeme, že si to s námi opravdu užijete.