Lyžařskou sezonu zahájí AVEX SKI technickými vychytávkami i slevovými akcemi

ZLÍN - Rok se s rokem sešel a 1. října 2024 opět zahajuje zlínská lyžařská speciálka novou sezonu, v pořadí už 19. v řadě. A jak už jsou zákazníci zvyklí, i tentokrát je připraveno několik novinek. Tentokrát budou ve znamení technického pokroku. Výběr zboží tak bude ještě snazší než dosud.

E-kiosek

Hlavní novinkou v kamenné prodejně je nainstalovaný e-kiosek, který mohou volně využívat všichni návštěvníci. Jde v podstatě o obří tablet, na kterém si zákazníci budou moci najít například jakékoliv nabízené zboží, třeba i to, které není aktuálně vystaveno na prodejně.

Prostřednictvím e-kiosku si lidé přímo na místě mohou nejen nakoupit zboží přes e-shop, ale i třeba zarezervovat termín servisu nebo půjčovny lyžařského vybavení.

QR kódy na lyžích a skialpech

Další technickou novinkou letošní sezony jsou QR kódy na VIP lyžích a skialpech. Kdo si prémiové lyže vypůjčí, může si pomocí čtečky na chytrém telefonu načíst podrobné informace o daných lyžích. Aplikace mu nabídne nejen informace, ale v případě zájmu i možnost si stejné vybavení rovnou pořídit.
"Tato vychytávka člověka automaticky propojí s celým naším systémem, tedy i půjčovnou či e-shopem," vysvětlil za AVEX SKI Robert Šperka.

Nové telefonní číslo

Pokud si zákazník chtěl zjistit jakoukoliv informaci po telefonu, volal dosud na pevnou linku. Od letošní sezony bude moci využít mobilní číslo, a to 771 505 050. "Slibujeme si od toho větší flexibilitu našich zaměstnanců. Díky tomu, že budou moci mít mobil u sebe, budou připraveni rychleji reagovat na případné telefonáty," konstatoval Šperka.

Jednoduší kategorizace běžek

Drobnou změnu zaregistrují také příznivci běžeckého lyžování, kteří jsou zvyklí si běžky na zimní sezonu půjčit v půjčovně AVEX SKI. Kromě toho, že se letos mohou těšit na nové modely, budou si už vybírat jen z jedné kategorie.

"Ještě loni jsme měli zavedené dvě kategorie, a to Běžky KLASIK a Běžky SKINTEC. Doba jde hodně dopředu a prakticky většina běžek už je dnes vybavena mohérovými pásy, které usnadňují jízdu i bez složitého voskování skluznic. Proto jsme obě kategorie sloučili a vytvořili jednu nazvanou Běžky KOMPLET. Zvlášť pak zůstává kategorie dětských a juniorských běžek," poznamenala za půjčovnu Adéla Zelenková.

Využití aplikace přináší zisk

Kdo chce, může si servis, zápůjčku i koupi lyžařského vybavení vyřešit přímo v kamenné prodejně. Vše lze ale zajistit i z pohodlí domova, a to díky aplikaci.

Zákazníky, kteří si objednají servis či zápůjčku přes počítač či chytrý telefon, automaticky obdrží slevový kupón na další službu. Když navíc nahlásí číslo skeletu lyžařské boty (najdou ho na patě každé lyžařské boty), nemusí už do servisu tahat lyžáky, stačí s sebou vzít jen lyže.

Výhodné jsou i nákupy přes e-shop. Za nákup zboží nad 3000 korun, obdrží zákazník na další nákup stokorunový poukaz. Ten pak lze využít kdykoliv až do konce sezony, tedy do posledního dubnového dne.

Speciální říjnové akce

Kdo si pospíší a rozhodne se pro nákup zboží na e-shopu nebo zajištění servisu lyží v zahajovacím měsíci říjnu, rozhodně neprohloupí. Čeká na něj totiž speciální bonus. "V e-shopu budou po celý říjen výrazné slevy, které lidem mohou ušetřit i dost peněz. Slevy samozřejmě budou i v dalších měsících, ale už ne v tak velkém měřítku. Navíc máme tam už i letošní zboží a slevy se dotknou i některých těchto novinek, například lyží," řekla vedoucí prodejny Adéla Zelenková.

Ušetřit bude možné během října také na servisu lyží. Pokud člověk neponechá nic náhodě a dorazí včas, zajistí si úsporu ve výši 10 procent z běžné ceny. Stačí využít slevový kód RIJEN10.

Spolupráce se školami

Už třetím rokem vychází AVEX SKI vstříc základním a středním školám, které pořádají pro své studenty lyžařské kurzy. "Obesíláme je s nabídkou desetiprocentní slevy na půjčovnu i servis. Školám vždy vygenerujeme konkrétní slevový kód, který pak jejich studenti mohou využít. A musím konstatovat, že školy využívají naší nabídky rok od roku častěji. Chápeme, že pro rodiče dětí jsou lyžařské výcviky jejich potomků často velkou finanční zátěží a jsme rádi, že jim můžeme alespoň takto vyjít trochu vstříc. Těší nás, že má mládež o zimní sporty zájem a chceme ji v tom podpořit," vysvětlil Robert Šperka.