Jak pečovat o vybavení v průběhu sezóny (vlastní i vypůjčené)

  1. Lyže po každém lyžování co nejdříve osušte a umístěte do suché místnosti. Nikdy nenechávejte mokré lyže v rakvi, nebo obalu na lyže. Rezavé hrany nevydrží tak dlouho ostré a lyže musí dříve do servisu.

    Náš tip: Vždy používejte pásky na lyže (jak u špice, tak paty lyže). Zabráníte tak nechtěnému kontaktu skluznice a hran lyží (tupení hran, poškrábání skluznice).

  2. Lyže pravidelně voskujte. Pouze pravidelně voskovaná lyže zajistí dobrý skluz a požitek z jízdy (nelepí se sníh na skluznice). Pravidelným voskováním zároveň ošetřujete (konzervujete) ocelové hrany, které jsou méně náchylné k rezivění.

    Náš tip: Lyže si můžete kdykoliv navoskovat kapesním tekutým voskem TOKO EXPRESS MINI, jehož součástí je aplikátor s leštící hlavicí. Nutná výbava každého lyžaře.

  3. Nabruste si boční a spodní hranu. Lyže vám již nedrží na ledu či tvrdém podkladu? Pořiďte si tento jednoduchý praktický nástroj, kterým si na horách udržíte hrany v kondici.

    Náš tip: SWIX 6-wayx tuner sada. Po 5-7 dnech lyžování si přibruste boční i spodní hranu. Sada obsahuje kámen i diamant, pro finální vyleštění a tuning hrany.

  4. Lyžáky musí být vždy suché. Pokud si lyžáky dobře nevysušíte, budou vám druhý den mrznout prsty! K vysoušení používejte elektrický vysoušeč s UV lampou proti zápachu. Nikdy nevytahujte ze skeletu vnitřní botičku - sušení botičky mimo skelet deformuje vnitřní botu! Po vyzutí se z lyžáků, vždy zapněte přezky, lyžáky se vám budou druhý den lépe zapínat.

    Náš tip: K vysoušení bot si pořiďte SIDAS DRYWARMER PRO USB s UV lampou proti zápachu a možnosti si vysušit i rukavice, které potřebují stejnou péči jako lyžáky.

 

Do půjčovny

pece-o-lyze_1